Супа от коприва с картофи

Необходими продукти:
3 литра бульон или вода
връзка прясна коприва
5 средни пресни картофа
1 чушка
1 домат
1 морков
1 глава лук
олио
магданоз
сол
сметана
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Налейте водата в подходяща тенджера, изсипете картофите в нея и варете в продължение на около 10 минути (от момента на завиране). Измийте копривата под студена течаща вода, попарете я с вряща вода за 3 - 5 минути, отцедете с помощта на гевгир, след което нарежете на средни парчета. Лука и магданоза нарежете на ситно, домата - на едри парчета, а моркова настържете на едро ренде.
Запържете морковите и лука в олио за около 3 минути, добавете останалите зеленчуци и задушете всичко на бавен огън за около 5 минути. После изсипете запръжката в тенджерата, сложете подправки. Варете 5 минути и свалете супата от котлона. Преди да поднесете, във всяка чиния сложете по 1 чаена лъжичка сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Червена мъртва коприва
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
Коментари към Супа от коприва с картофи