Сиренова супа с картофи и чесън

Необходими продукти:
1 литър вода
500 грама сирене
5 картофа
1 глава лук
1 чаена чаша готварска сметана
50 милилитра растително олио
1 чаена лъжица смлян червен пипер
1 - 2 скилидки чесън
2 - 3 стръка копър
крутони
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете в олиото заедно с червения пипер за около 2 - 3 минути. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете продуктите в подходяща тенджера, сложете намачканите скилидки чесън, налейте водата и нека всичко се вари около 15 минути. След това прибавете сметаната, оставете на котлона за още 15 минути, а сиренето настържете и сложете 5 минути преди да свалите супата от огъня и разбъркайте.
Разпределете ястието в купи и във всяка сложете по лъжица крутони. Украсете с копър и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Сиренова супа с картофи и чесън