Супа от сирена с кайма и картофи

Необходими продукти:
500 грама кайма
1 литър зеленчуков бульон
150 грама кашкавал
150 грама крема сирене
2 картофа
1 глава лук
1 - 2 скилидки чесън
200 милилитра готварска сметана
2 супени лъжици брашно
сол и черен пипер на вкус
магданоз или други зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете каймата в нагорещено олио до почти пълна готовност, прибавете нарязаните на ситно лук и чесън, брашното и изпържете, като разбърквате.
Налейте бульона в тенджера и когато заври, в него изсипете каймата с лука и чесъна, картофите (обелени и нарязани на кубчета), добавете сметаната и нека всичко заври, бъркайки. Подправете със сол и пипер на вкус.
Малко преди картофите да се сварят напълно, сложете крема сиренето и нарязания на кубчета кашкавал. Оставете супата да се приготвя до готовност на картофите. Когато това стане, изключете котлона и нека ястието престои 15 минути в тенджерата със затворен капак. След това поръсете с нарязан магданоз и вече може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тутманик
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Сладък картоф
Коментари към Супа от сирена с кайма и картофи