Картофени гофрети с чесън

Необходими продукти:
350 грама картофи
60 грама лук
4 супени лъжици пшенично брашно
1 супена лъжица картофено нишесте
3 супени лъжици олио
2 скилидки чесън
1 яйце
щипка смлян черен пипер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете картофите.
Настържете ги на ситно ренде. Ако отделят много течност, отцедете част от нея, като оставите нишестето, останало на дъното на съда.
Към картофите добавете солта, пипера, намачкания чесън и настъргания на ситно лук.
Следва яйцето.
Изсипете нишестето, брашното и олиото. Разбъркайте.
Намажете гофретник с олио и слагайте по 2 супени лъжици от сместа. Изпечете до готовност (около 3 минути са достатъчни).
Картофените гофрети са готови. Поднесете с млечен сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
Коментари към Картофени гофрети с чесън