Бананови гофрети с черен сусам и бадемово брашно
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 100 грама бадемово брашно
- 30 грама черни сусамови семена, печени
- 50 грама кафява захар
- 10 грама бакпулвер
- 5 грама сода за хляб
- 2 разбити яйца
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 2 намачкани на пюре банана
- 2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте гофретника, в дълбока купа сложете яйцата, зехтина, пюрираните банани и прясното мляко.
Разбийте сместа и към нея прибавете двата вида брашно, сусамовите семена, кафявата захар и набухвателите.
Разбъркайте до получаването на хомогенна гъста смес. Намажете уреда със зехтин, загребете с черпак от сместа и разпределете в нагорещените гнезда.
Изпечете гофретите за 5-10 минути и подредете в чиния. Охладете и поднесете, гарнирани със сладко по избор, мед или кленов сироп.
Да ви е сладко!
Източник: www.kitchenathoskins.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Сусам
- Перфектните бананови мъфини
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Смути от райски ябълки с банан и овесени ядки
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
Коментари към Бананови гофрети с черен сусам и бадемово брашно