Банани в сусамов карамел
Необходими продукти
12 малки узрели, но твърди банана (или разрежете по-големите банани на 2 или 3 парчета)
1 яйце
1,5 чаша брашно
1,5 чаша захар
6 с. л. сусамово семе (миксирайте бяло и черно)
растително олио - за пържене
вода с лед за охлаждане на бананите
Начин на приготвяне:
Обелете бананите. Направете течна еднородна смес от яйцето, брашното и 150 мл студена вода. Налейте олио в тигана и сложете на среден огън (180 градуса). Потапяйте бананите в сместа, изтръсквайте и пържете в горещата мазнина до образуване на златиста коричка (необходими са около 3 минути). Извадете с помощта на решетъчна лъжица и поставете върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишното олио.
В голяма купа натрошете лед, залейте го със студена вода и сложете в хладилника.
В друг съд смесете 1 с. л. олио, захарта и 1-2 с. л. вода, оставете на минимален огън. Направете карамел, разбърквайки, докато захарта не се разтопи и не придобие златист цвят (внимавайте да не прегори). Прибавете сусама и разбъркайте.
Следва да действате много бързо: забодете банана с вилица, потопете го в карамела равномерно от всички страни, след това във водата с леда и поставете върху решетка или хартия за печене. Ако карамелът изстине, затоплете го на слаб огън за 30 секунди и продължете процедурата до изчерпване на бананите.
Единствената препоръка: консумирайте веднага и си пазете керамичните зъби! :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Банан
Коментари към Банани в сусамов карамел