Банани в сусамов карамел
Необходими продукти
12 малки узрели, но твърди банана (или разрежете по-големите банани на 2 или 3 парчета)
1 яйце
1,5 чаша брашно
1,5 чаша захар
6 с. л. сусамово семе (миксирайте бяло и черно)
растително олио - за пържене
вода с лед за охлаждане на бананите
Начин на приготвяне:
Обелете бананите. Направете течна еднородна смес от яйцето, брашното и 150 мл студена вода. Налейте олио в тигана и сложете на среден огън (180 градуса). Потапяйте бананите в сместа, изтръсквайте и пържете в горещата мазнина до образуване на златиста коричка (необходими са около 3 минути). Извадете с помощта на решетъчна лъжица и поставете върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишното олио.
В голяма купа натрошете лед, залейте го със студена вода и сложете в хладилника.
В друг съд смесете 1 с. л. олио, захарта и 1-2 с. л. вода, оставете на минимален огън. Направете карамел, разбърквайки, докато захарта не се разтопи и не придобие златист цвят (внимавайте да не прегори). Прибавете сусама и разбъркайте.
Следва да действате много бързо: забодете банана с вилица, потопете го в карамела равномерно от всички страни, след това във водата с леда и поставете върху решетка или хартия за печене. Ако карамелът изстине, затоплете го на слаб огън за 30 секунди и продължете процедурата до изчерпване на бананите.
Единствената препоръка: консумирайте веднага и си пазете керамичните зъби! :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Сусам
- E150(c) Амонячен карамел
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Банан
Коментари към Банани в сусамов карамел