Карамелов сладкиш с банани и орехи
Необходими продукти:
- 300 грама захар
- 50 грама масло
- 3 банана
- 250 грама брашно
- 10 грама бакпулвер
- щипка сол
- 4 яйца
- 100 грама захар или мед
- 100 грама смлени орехи
- 1/2 чаена чаша олио
- 5 грама ванилия на прах
- 100 грама кисело мляко
- 5 грама сода
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за торта и загрейте фурната на 170 градуса. В тенджера разтопете маслото и карамелизирайте захарта. Изсипете я на дъното на формата, нарежете бананите и ги подредете отгоре.
В купа разбийте яйцата заедно с меда или захарта, прибавете олиото, ванилията и киселото мляко, смесено със содата. В друг съд сипете брашното, прибавете щипка сол, бакпулвер, орехи и комбинирайте смесите.
Разбъркайте до хомогенност и изсипете във формата. Изпечете сладкиша за 20 минути на долен реотан и още толкова на горен. Охладете, обърнете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.receitadodia.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Банан
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- E150(c) Амонячен карамел
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Карамелов сладкиш с банани и орехи