Бананово-карамелен сладкиш с канела
![Бананово-карамелен сладкиш с канела - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/bananovo-karamelen-sladkish.jpg)
Необходими продукти:
100 грама размекнато масло
100 грама захар
1 голямо яйце
100 грама брашно
1/2 чаена лъжица бакпулвер
50 милилитра прясно мляко
1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
За плънката:
2 банана
За карамела:
50 грама масло
150 грама кафява захар
1/2 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта до получаването на пухкава бяла маса, тогава прибавете яйцето, разбийте още веднъж и сложете ваниловия екстракт.
Брашното пресейте с бакпулвера и изсипете 1/3 от него в сладката смес. Разбъркайте и налейте прясното мляко. Следва отново разбъркване и тогава изсипете останалото брашно. Смесете добре.
Направете карамела. Разтопете маслото в тиган на среден огън, прибавете захарта. Бъркайте до еднородност и тогава сложете канелата.
Разпределете сладката смес по дъното на форма за печене, подредете нарязаните банани (парчетата може да са произволни като форма, но дебелината им да бъде 1/2 сантиметър). Върху плодовете сложете тестото и поставете съда във фурната при температура от 180 градуса за 20 минути.
Когато извадите десерта, изчакайте 3 минути и тогава го обърнете върху поднос или друг плосък подходящ за поднасяне съд.
Добър апетит!
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ПРОМОФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Лесен кокосов сладкиш
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
Коментари към Бананово-карамелен сладкиш с канела