Бананови сладки
Необходими продукти:
1 банан (около 70 г)
300 г брашно
2 с. л. сметана (около 60 г)
1 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. сода
80 г олио
80 г захар
ванилия по желание
щипка сол
5 - 6 с. л. сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Изберете добре узрял банан, обелете и го намачкайте с вилица, за да стане на пюре. Към него прибавете сметаната, ванилията, захарта, олиото, лимоновия сок и солта, разбъркайте. Смесете брашното със содата и го прибавете към получената смес. Замесете тесто първо с прибор, след това с ръце. То се получава лепкаво, но се отделя лесно от ръцете, особено при продължително месене. Късайте от тестото малки части, овалвайте ги в сусама от едната страна и след това разточете тънко с точилка. Навийте на рулца, нека страната със сусама остане отвън. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и сложете във фурната за 10 минути при 200 градуса, след това за 8 минути при 175 градуса. Когато сладките се препекат, значи са готови.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ИНДИЯ КОЗМЕТИКС МАСАЖНО КОНОПЕНО МАСЛО С МАЛИНА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Банан
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Бананови сладки