Бананови сладки

Необходими продукти:
1 банан (около 70 г)
300 г брашно
2 с. л. сметана (около 60 г)
1 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. сода
80 г олио
80 г захар
ванилия по желание
щипка сол
5 - 6 с. л. сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Изберете добре узрял банан, обелете и го намачкайте с вилица, за да стане на пюре. Към него прибавете сметаната, ванилията, захарта, олиото, лимоновия сок и солта, разбъркайте. Смесете брашното със содата и го прибавете към получената смес. Замесете тесто първо с прибор, след това с ръце. То се получава лепкаво, но се отделя лесно от ръцете, особено при продължително месене. Късайте от тестото малки части, овалвайте ги в сусама от едната страна и след това разточете тънко с точилка. Навийте на рулца, нека страната със сусама остане отвън. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и сложете във фурната за 10 минути при 200 градуса, след това за 8 минути при 175 градуса. Когато сладките се препекат, значи са готови.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
НЕИСС МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Сусам
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Банан
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Перфектните бананови мъфини
- Погача за прощъпулник
Коментари към Бананови сладки