Задушено пилешко в бяло вино с картофено пюре
Необходими продукти:
1/2 пиле около 400 грама (филе и бутчета)
2-3 супени лъжици масло
2-3 супени лъжици бяло вино
пилешки бульон
4-5 картофа
2-3 филии хляб
зелени подправки, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Запържете до златисто филето и бутчетата, след това ги подправете на вкус, залейте с виното и бульона.
Сложете магданоз или други зелени подправки на вкус и оставете месото да се задушава на слаб огън до готовност.
Картофите сварете, намачкайте до получаване на пюре и подправете.
Филиите хляб нарежете на малки кубчета и изпържете в масло.
Поднесете пилешкото с хрупкавите крутони в легло от картофено пюре.
Добър апетит!
Снимка: relaxic.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Задушено пилешко в бяло вино с картофено пюре