Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация 4 основни правила за печене на пилешко на скара

4 основни правила за печене на пилешко на скара

от 04 юни 2018г.
4 основни правила за печене на пилешко на скара - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Печенето на скара е един от най-добрите начини да сготвите пилешки гърди. Високата температура на готвене запазва месото сочно и го предпазва от изсъхване. Един от най-важните съвета, който трябва да спазвате е да изберете вкусна марината, а разнообразието от такива е огромно. Имате цяло лято на разположение да намерите вашият любим вариант. Ето и правилата, които е добре да спазвате, ако искате да приготвите перфектното пилешко месо на скара.

1. Изберете марината

Ако обичате да планирате, мариновайте пилешкото от предишната нощ и го оставете за 12 часа в хладилник. Ако нямате време за дълга подготовка, оставете месото да се овкуси поне за 20 минути, преди да го опечете.

Добрата марината съдържа 5 основни компонента: киселина (като лимонов сок или балсамов оцет); подправки (дижонска горчица, свежи или сухи подправки); мазнина (зехтин, олио, сусамово олио и др.); сладост (най-добрият избор е медът, когато гриловате) и на последно място, но не и по важност - сол. Не я пропускайте! Една от най-добрите маринати, които можем да ви предложим за пиле ще намерите тук.

2. Поддържайте скарата гореща

Скарата работи по-добре, когато е много гореща. Не се притеснявайте да повишите градусите й, а непосредствено преди да поставите храната, намалете температурата.

3. Използвайте месо с правилната температура

Месото трябва да е на стайна температура, преди да го сложите на скарата. Когато сложите студено месо, директно от хладилника върху скарата, то се стяга и става твърдо и жилаво. Изкарайте пилешкото от хладилника, преди да включите скарата да се загрява.

4. Не се суетете около скарата

Извадете пилето от маринатата и го сложете на грила. Печете го 10 минути, след което го обърнете и печете от другата страна още 10 минути. Това е - само едно обръщане, не го въртете излишно, защото с всяко завъртане губите от соковете му. Оставете месото само да си свърши работата.

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Пилешко филе на тиган със спанак и сметана Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
4.0/5 5 оценки

Коментари към 4 основни правила за печене на пилешко на скара

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте 4 основни правила за печене на пилешко на скара
    www.framar.bg 
    на 05 December 2025 в 11:41
    Коментирайте "4 основни правила за печене на пилешко на скара"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
  • Пълнени пилешки гърди в бекон
  • Пилешко филе Капрезе
  • Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
  • Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
  • Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза
  • Пилешко филе с кашкавал и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанкиАлпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъжОтстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децатаPegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

от 04 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 35 дни, 38 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 44 дни, 20 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

от 17 юни 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НАНГА МОНОЛАУРИН капсули 500 мг * 100

ЗЕИН ФАРМА ХОЛИН капсули * 60

АМРИТА МАСАЖЕН КРЕМ КАПСАИЦИН - ЛЮТА ЧУШКА 500 мл

АМРИТА МАСАЖЕН КРЕМ КАПСАИЦИН - ЛЮТА ЧУШКА 200 мл

ЛА РОШ ПОЗЕ TOLERIANE МИЦЕЛАРНА ВОДА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИОКСАЗОН таблетки 250 мг * 25

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 11:26:16

НАРИВЕНТ назален спрей 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 11:10:07

МАСТИХА дъвчащи таблетки * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 11:09:50

ЗИНСЕД таблетки * 60 БОТАНИК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 11:08:40

ТОНИЗИН саше * 15 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 11:06:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival