4 основни правила за печене на пилешко на скара
Печенето на скара е един от най-добрите начини да сготвите пилешки гърди. Високата температура на готвене запазва месото сочно и го предпазва от изсъхване. Един от най-важните съвета, който трябва да спазвате е да изберете вкусна марината, а разнообразието от такива е огромно. Имате цяло лято на разположение да намерите вашият любим вариант. Ето и правилата, които е добре да спазвате, ако искате да приготвите перфектното пилешко месо на скара.
1. Изберете марината
Ако обичате да планирате, мариновайте пилешкото от предишната нощ и го оставете за 12 часа в хладилник. Ако нямате време за дълга подготовка, оставете месото да се овкуси поне за 20 минути, преди да го опечете.
Добрата марината съдържа 5 основни компонента: киселина (като лимонов сок или балсамов оцет); подправки (дижонска горчица, свежи или сухи подправки); мазнина (зехтин, олио, сусамово олио и др.); сладост (най-добрият избор е медът, когато гриловате) и на последно място, но не и по важност - сол. Не я пропускайте! Една от най-добрите маринати, които можем да ви предложим за пиле ще намерите тук.
2. Поддържайте скарата гореща
Скарата работи по-добре, когато е много гореща. Не се притеснявайте да повишите градусите й, а непосредствено преди да поставите храната, намалете температурата.
3. Използвайте месо с правилната температура
Месото трябва да е на стайна температура, преди да го сложите на скарата. Когато сложите студено месо, директно от хладилника върху скарата, то се стяга и става твърдо и жилаво. Изкарайте пилешкото от хладилника, преди да включите скарата да се загрява.
4. Не се суетете около скарата
Извадете пилето от маринатата и го сложете на грила. Печете го 10 минути, след което го обърнете и печете от другата страна още 10 минути. Това е - само едно обръщане, не го въртете излишно, защото с всяко завъртане губите от соковете му. Оставете месото само да си свърши работата.
По статията работи: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
Коментари към 4 основни правила за печене на пилешко на скара