Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Панирано пилешко филе с топено сирене

Панирано пилешко филе с топено сирене

Панирано пилешко филе с топено сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 2 пилешки филета
  • 100 грама топено сирене
  • черен пипер, копър, сол
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 1 яйце
  • брашно и галета за панировката

 

Необходими продукти:

Разрежете през средата всяко от филетата почти докрай. Покрийте със стреч фолио и начукайте (по-добре използвайте тъпата страна на чука). Внимавайте месото да не се скъса, защото тогава плънката ще изтече от кюфтетата, които ще оформите от него. Поръсете пилешкото с черен пипер и подсолете.

В центъра на месната основа сложете нарязан копър и по парче охладено топено сирене. Увийте го с филето.

В съд с дебело дъно чукнете яйцето и постепенно налейте предварително свареното мляко (трябва да бъде топло). Нека сместа кипне и оставете върху котлона, докато се сгъсти. След това прецедете.

Панировката: първо оваляйте кюфтетата в брашното, след това потопете в млечно-яйчената смес, ред е на галетата, отново яйцето с мляко и завършете с галета.

Изпържете в голямо количество нагорещена растителна мазнина, като обръщате от всички страни. Температурата на котлона не трябва да бъде висока, за да може пилешкото да се изпържи добре.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти