Задушено пилешко в бяло вино с картофено пюре

Необходими продукти:
1/2 пиле около 400 грама (филе и бутчета)
2-3 супени лъжици масло
2-3 супени лъжици бяло вино
пилешки бульон
4-5 картофа
2-3 филии хляб
зелени подправки, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Запържете до златисто филето и бутчетата, след това ги подправете на вкус, залейте с виното и бульона.
Сложете магданоз или други зелени подправки на вкус и оставете месото да се задушава на слаб огън до готовност.
Картофите сварете, намачкайте до получаване на пюре и подправете.
Филиите хляб нарежете на малки кубчета и изпържете в масло.
Поднесете пилешкото с хрупкавите крутони в легло от картофено пюре.
Добър апетит!
Снимка: relaxic.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
Коментари към Задушено пилешко в бяло вино с картофено пюре