Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
Необходими продукти:
1 чаена чаша натурално кисело мляко (или кефир)
6 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица трици
Начин на приготвяне:
В подходящ съд сложете киселото мляко и към него прибавете триците и 4 лъжици от брашното. Оставете сместа да престои на топло място едно денонощие. На следващия ден сложете останалото брашно и нека комбинацията престои още 24 часа на топло, като затворите съда или го покриете по подходящ начин.
На другия ден закваската е готова и може да използвате за замесването на вкусни домашни хлебчета, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
ФИТОКОД LB РЪЧНО ИЗРАБОТЕН САПУН СЪС ЗАКВАСКА ЗА КИСЕЛО МЛЯКО 110 г
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИН ОТ МАЯ 500 г
ЗОЯ ХРАНИТЕЛНА МАЯ 100 г
ФИТОМЕР АКСЕПТ ПОЧИСТВАЩ ТОНИК ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Тутманик
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
Коментари към Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици