Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Как правилно да замразим различните видове тесто

Как правилно да замразим различните видове тесто

от 27 апр 2018г., обновено на 30 апр 2018г.
Как правилно да замразим различните видове тесто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Следвайки рецептите за замесване на домашно тесто за пица или други любими тестени изделия, често получаваме по-големи количества, отколкото са ни необходими в момента. В такива случаи не е нужно да изпечете питки или бисквити, които да консумирате цяла седмица. Бихте могли да замразите замесеното тесто и да използвате, когато ви е необходимо отново. За целта обаче има няколко момента, които са от значение за правилното съхранение във фризера, и сега ще им обърнем внимание.

  • Всяко тесто може да се замрази освен течното. Малко изключение е пареното, защото то е почти течно. Това налага замразяването му в пластмасов съд с плътно затваряне.

парено тесто

  • Когато е използвана мая при замесването, е необходимо тестото първо да втаса (само веднъж), след това да се раздели на порции, като всяка от тях да бъде достатъчна за една пица например, и тогава да се прибере във фризера.

тесто за пица

  • Тестото трябва да е напълно готово, преди да се замрази. Замесете го според избраната рецепта, оформете топки от него, които поставете върху хартия за печене/пергамент (използването на хартия не е задължителна стъпка, но така ще ви бъде по-удобно да работите с тестото).
  • Намажете всяка порция с тънък слой зехтин от всички страни.
  • Поставете тестото в плик за замразяване с цип и изпуснете всичкия въздух от пакета. Може да използвате и стреч фолио.

тесто

  • Ако искате съвсем да си улесните приготвянето на пица, разточете тестото, оформяйки блат, който увийте в найлоново фолио. Така ще имате готова основа.
  • Пясъчното тесто обикновено се използва за направата на бисквити и сладки, затова ще бъде удобно, ако му придадете форма на дебел дълъг колбас, който "облечете" в стреч фолио преди замразяване.

пясъчно тесто

  • Бутер тестото първо трябва да се разточи, да се постави върху лист пергамент или найлоново фолио и да се съхранява на пластове, ако мястото позволява. Ако това не е възможно, тестото да се оформи като руло.

бутер тесто

  • Тестото за пица може да се съхранява в хладилна камера или фризер до 3 месеца след приготвянето му, а бутер вариантът е най-добре да се използва до 2 месеца, въпреки че е годен за употреба в продължение на половин година.
  • Когато решите да използвате замразено тесто, преместете пакета от фризера в хладилника за 12 часа, след което извадете тестото от него и го оставете за половин час на стайна температура, преди да преминете към направата на тестеното изделие.


Не се притеснявайте да замразявате тесто, защото кулинарните специалисти твърдят, че от него се получават много по-вкусни и интересни печива, отколкото от това, което се използва веднага след замесването.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: testoved.com; suseky.com
Снимки: moyugolok.livejournal.com; suseky.com; foto-recepti.ru

Още по темата:
  • Тутманик Тутманик
  • Палачинки от коприва с прясно мляко Палачинки от коприва с прясно мляко
  • Мраморен кекс с шоколадови пръчици Мраморен кекс с шоколадови пръчици
  • Ябълкова пита с кисело мляко Ябълкова пита с кисело мляко
3.5/5 2 оценки

Коментари към Как правилно да замразим различните видове тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как правилно да замразим различните видове тесто
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 07:30
    Коментирайте "Как правилно да замразим различните видове тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Тутманик
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Палачинки от коприва с прясно мляко
  • Мраморен кекс с шоколадови пръчици
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Индийски сиропиран десерт Джалеби
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
  • Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
  • Чеснови хлебчета
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Келтска сол, месолонги, трапана - каква е разликата между различните видове сол

преди 225 дни, 9 часа и 5 мин.

Какви са полезните приложения на различните видове мащерка?

преди 1920 дни, 13 часа и 53 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 19 часа и 34 мин.

Какво представлява прозяването

преди 5 дни, 10 часа и 35 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 5 дни, 10 часа и 46 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 5 дни, 10 часа и 53 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival