Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Необходими продукти:
500 грама сварени картофи
500 грама брашно
250 грама сирене
250 грама масло
2 белтъка
1 чаена лъжица кимион на зърна
смлени орехови ядки на вкус
чесън на прах по желание и на вкус
сос за поднасяне - гъбен или кетчуп
Начин на приготвяне:
Сварените картофи настържете, към тях прибавете размекнатото масло, намачканото сирене и брашното. Сложете смлени орехи и чесън на вкус, замесете тесто. Разточете пласт с дебелина около половин сантиметър, който разрежете на пръчици с дължина около 8 сантиметра всяка. Намажете повърхността им с леко разбитите белтъци и поръсете с несмлян кимион.
Подредете в подмазана с масло тава и изпечете във фурната на средна температура, докато се зачервят.
Поднесете с кетчуп, гъбен или друг предпочитан сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КЪРМАЧКИ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ДОКТОР УАКДЕС КИМИОН (СЕМЕНА) 470 мг капсули * 60 PH044
НовЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КИМИОН 10 мл.
СЛИПЪР БЕБЕШКИ ЧАЙ ПРИ КОЛИКИ 100 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ДЖЕСТ капсули * 60
МИУМ ЛАБ ХРАНОСМИЛАНЕ дражета * 42
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Канелени сладки с мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Картофени соленки със сирене, орехи и кимион