Картофени соленки със сирене, орехи и кимион

Необходими продукти:
500 грама сварени картофи
500 грама брашно
250 грама сирене
250 грама масло
2 белтъка
1 чаена лъжица кимион на зърна
смлени орехови ядки на вкус
чесън на прах по желание и на вкус
сос за поднасяне - гъбен или кетчуп
Начин на приготвяне:
Сварените картофи настържете, към тях прибавете размекнатото масло, намачканото сирене и брашното. Сложете смлени орехи и чесън на вкус, замесете тесто. Разточете пласт с дебелина около половин сантиметър, който разрежете на пръчици с дължина около 8 сантиметра всяка. Намажете повърхността им с леко разбитите белтъци и поръсете с несмлян кимион.
Подредете в подмазана с масло тава и изпечете във фурната на средна температура, докато се зачервят.
Поднесете с кетчуп, гъбен или друг предпочитан сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН С МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 гр
ДОКТОР УАКДЕС КИМИОН (СЕМЕНА) 470 мг капсули * 60
АБОКА СОЛИЕВО ФИЗИОЛАКС таблетки * 45
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
БИЛКОВА СМЕС №2 200 г ЗДРАВНИЦА
ВЕГАВЕРО БИЛКОВ КОМПЛЕКС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Намалете високата температура със суров картоф
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофен киш с шунка, гъби и сирена
- Картофени шишчета с масло
Коментари към Картофени соленки със сирене, орехи и кимион