Картофени соленки със сирене, орехи и кимион

Необходими продукти:
500 грама сварени картофи
500 грама брашно
250 грама сирене
250 грама масло
2 белтъка
1 чаена лъжица кимион на зърна
смлени орехови ядки на вкус
чесън на прах по желание и на вкус
сос за поднасяне - гъбен или кетчуп
Начин на приготвяне:
Сварените картофи настържете, към тях прибавете размекнатото масло, намачканото сирене и брашното. Сложете смлени орехи и чесън на вкус, замесете тесто. Разточете пласт с дебелина около половин сантиметър, който разрежете на пръчици с дължина около 8 сантиметра всяка. Намажете повърхността им с леко разбитите белтъци и поръсете с несмлян кимион.
Подредете в подмазана с масло тава и изпечете във фурната на средна температура, докато се зачервят.
Поднесете с кетчуп, гъбен или друг предпочитан сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН С МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 гр
ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КИМИОН 10 мл
АБОКА СОЛИЕВО ФИЗИОЛАКС таблетки * 45
ПРОМОЧАЙ ЦЯР ЗА КЪРМАЧКИ филтър * 30
БИЛКОВА СМЕС №2 200 г ЗДРАВНИЦА
БИЛКОВА СМЕС №2 150 г ЗДРАВНИЦА
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Шоколадови палачинки
- Картоф
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
Коментари към Картофени соленки със сирене, орехи и кимион