Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Необходими продукти:
500 грама сварени картофи
500 грама брашно
250 грама сирене
250 грама масло
2 белтъка
1 чаена лъжица кимион на зърна
смлени орехови ядки на вкус
чесън на прах по желание и на вкус
сос за поднасяне - гъбен или кетчуп
Начин на приготвяне:
Сварените картофи настържете, към тях прибавете размекнатото масло, намачканото сирене и брашното. Сложете смлени орехи и чесън на вкус, замесете тесто. Разточете пласт с дебелина около половин сантиметър, който разрежете на пръчици с дължина около 8 сантиметра всяка. Намажете повърхността им с леко разбитите белтъци и поръсете с несмлян кимион.
Подредете в подмазана с масло тава и изпечете във фурната на средна температура, докато се зачервят.
Поднесете с кетчуп, гъбен или друг предпочитан сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №2 200 г ЗДРАВНИЦА
ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 500 мл NATURLAND
БИО КИМИОНОВО МАСЛО капсули * 70 ЕСПАРА
ХИП БИЛКОВ ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ 200 г
ГАЗ БИМБИ капки 30 мл НАТУРФАРМА
ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ ЛУКСОЗЕН РАСТИТЕЛЕН САПУН “ОБИЧАМ ТЕ“ ВАНИЛИЯ И КЪПИНА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Соленки с масло и кашкавал
Коментари към Картофени соленки със сирене, орехи и кимион