Бананово парфе с канела
Необходими продукти:
3 банана
300 грама извара
1/2 чаена чаша гъста заквасена сметана
1 чаена лъжица смляна канела
3 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Обелете бананите, сложете ги в съда на блендер, прибавете заквасената сметана, изварата, канелата и пудрата захар. Разбийте всичко до еднородност и разпределете сместа в подходящи формички, които приберете във фризера.
Когато десертът замръзне, потопете фирмите за няколко секунди в гореща вода и обърнете парфето в чинии.
Може да полеете с кондензирано мляко със захар и да украсите с шоколадови листенца, например.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 250 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПАСТА ЗА ЗЪБИ БОЧКО ЗА БЕБЕ С АРОМАТ НА БАНАН 50 мл
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ МАНГО И БАНАНИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Обикновен маслен крем
- Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Банан
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- Консумирайте банани и кисело мляко срещу диария
Коментари към Бананово парфе с канела