Плодово парфе с коняк и лимонов ликьор
Необходими продукти:
200 грама ягоди, малини, боровинки или цариградско грозде (или микс от тях)
4 яйчни жълтъка
2 супени лъжици захар
6 супени лъжици лимонов ликьор
2 супени лъжици коняк
1 чаена чаша гъста сладкарска сметана за разбиване
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете, изсипете ги в подходящ съд, залейте ги с коняка и ликьора и оставете да престоят най-малко 30 минути. Жълтъците разбъркайте със захарта, добавете 3 супени лъжици вода, поставете съда на водна баня и разбийте до получаването на гъста пяна. След това веднага сложете съда с пяната в друг със студена вода и лед, разбивайте до охлаждането на сместа.
Разбийте сметаната, добавете я към жълтъците, после изсипете и плодовете. Разбъркайте всичко внимателно и разпределете в метални форми. Замразете десерта.
Преди да поднесете, прехвърлете парфето в хладилник за час и разрежете на парчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАКТО * 20 ФИТОЛЕК
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОМАТИЧНА РОЗА С АРОМАТ НА ШАМПАНСКО 150 гр.
АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
БАЛЕВСКИ И КИРОВ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ ОТ ШИПКА 500 г
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Алкална диета
- Как да си захванем лимон от семка
- Отглеждане на лимон
- Как да свалим високата температура с лимон
- Салак
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Кактус
- Японска дюля
Коментари към Плодово парфе с коняк и лимонов ликьор