Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
Необходими продукти
За сиропа:
5 супени лъжици захар
300 милилитра вода
2 портокала
За крема:
400 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1,5 супени лъжици оризово брашно
150 грама захар
1 портокал
200 милилитра течна сметана
Начин на приготвяне:
Смесете водата и захарта в подходящ съд, който поставете на котлона. Когато течността заври, прибавете нарязания на тънки кръгчета портокал.
Нека се варят, докато се карамелизират малко. Отделете няколко резена за украса, а останалите разпределете в десертни купички заедно със сиропа.
Направете крема. Смесете двата вида брашно с прясното мляко, прибавете захарта, настърганата кора на половин портокал и сметаната.
Варете на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато консистенцията се сгъсти. Тогава свалете съда от котлона и налейте портокаловия сок.
Изчакайте кремът да се охлади и го разпределете в подготвените купички.
Украсете десерта със заделените портокалови кръгчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС БИГ МИЛК АМИНО таблетки * 250
ХИП КОМБИОТИК 3 500 г
НАН A.R. - НЕСТЛЕ 400 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ФРИЗОЛАК ПРЕМАТЮР 400 г
ЛАКТАНА БИО ПРЕХОДНО КОЗЕ МЛЯКО 2 6+ месеца 400 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Обикновен маслен крем
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Червен портокал, Кървав портокал
Коментари към Портокалов млечно-сметанов крем-десерт