Портокалов млечно-сметанов крем-десерт

Необходими продукти
За сиропа:
5 супени лъжици захар
300 милилитра вода
2 портокала
За крема:
400 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1,5 супени лъжици оризово брашно
150 грама захар
1 портокал
200 милилитра течна сметана
Начин на приготвяне:
Смесете водата и захарта в подходящ съд, който поставете на котлона. Когато течността заври, прибавете нарязания на тънки кръгчета портокал.
Нека се варят, докато се карамелизират малко. Отделете няколко резена за украса, а останалите разпределете в десертни купички заедно със сиропа.
Направете крема. Смесете двата вида брашно с прясното мляко, прибавете захарта, настърганата кора на половин портокал и сметаната.
Варете на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато консистенцията се сгъсти. Тогава свалете съда от котлона и налейте портокаловия сок.
Изчакайте кремът да се охлади и го разпределете в подготвените купички.
Украсете десерта със заделените портокалови кръгчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ЛАКТАНА БИО 1 600 г
ХИП КОМБИОТИК 1 МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 0+ месеца 300 г
БИФАС CARESSE ДУШ КРЕМ С МЛЕЧЕН ПРОТЕИН 1 л
АПТАМИЛ 1 ПРОНУТРА 400 г
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Портокалов млечно-сметанов крем-десерт