Кифлички с крем Де Паризиен и пудра захар
Необходими продукти
За тестото:
380 грама пресято брашно
5 грама суха мая (или 15 грама жива)
75 грама захар
1/3 чаена лъжица сол
12 грама сухо мляко (може суха сметана за кафе)
40 грама разтопено масло
1/2 чаена лъжица лимонова кора
1 малко яйце
200 милилитра вода (или прясно мляко)
За крема:
350 милилитра прясно мляко
2 жълтъка
2 пълни супени лъжици царевично нишесте (или брашно)
4 супени лъжици захар
1/2 кора от лимон, нарязана на ленти (не е задължителна)
ванилия
40 грама масло
50 грама бадеми, изпечени и смлени
1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Започнете с тестото. Смесете сухите съставки: млякото, брашното, маята, захарта, солта. Разбийте яйцето с вилица и налейте водата, добавете сухата смес. Замесете тесто. То ще се получи лепкаво, но не слагайте повече брашно. Добавете кората от лимона и маслото. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за около 2 часа.
През това време направете крема. Разтворете нишестето в млякото, прибавете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и сложете сместа да се вари на среден огън, бъркайки непрекъснато. Готовият крем ще започне да бълбука. Охладете и тогава прибавете маслото, разбийте леко, изсипете бадемите, сложете лимоновия сок и разбъркайте.
Поръсете работния плот с брашно и върху него размесете втасалото тесто, след което го разделете на 15 равни части. Всяка от тях разточете, придавайки овална форма с размери около 12 - 15 см. Издърпайте единия край с 3 см и сложете от получения крем. "Затворете" го с тестото и прищипете добре. Останалото тесто разрежете на ленти и навийте на руло.
Подредете кифличките в тава, чието дъно е застлано с хартия за печене. Изчакайте 30 минути, намажете с жълтък и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто (около 15 минути). Готовите кифлички покрийте с кърпа и нека си починат 10 - 15 минути. Поръсете с пудра захар и поднесете.
Може да заместите брашното в крема с 2 - 3 супени лъжици какао на прах, ако искате да получите шоколадови закуски.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!АПТАМИЛ ПРО ЕКСПЕРТ ЗА НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА 400 г
БИФАС CARESSE ДУШ КРЕМ С МЛЕЧЕН ПРОТЕИН 1 л
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60 МТ2350
ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ МАСКА ЗА ПРИДАВАНЕ НА ОБЕМ С ЕКСТРАКТ ОТ АРНИКА 500 мл
НАН - 3 12+ месеца 400 г НЕСТЛЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Вредна ли е лактозата?
Коментари към Кифлички с крем Де Паризиен и пудра захар