Захарни гъсенички

Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 80 грама кондензирано мляко
- 200 грама натурално нишесте
- 50 грама пудра захар
- зелена боя за храни
- мини шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
В купичка сложете маслото, прибавете кондензираното мляко и разбъркайте до хомогенност.
Добавете нишестето, захарта и направете тесто.
Оцветете го в зелен цвят и оформете топченца.
С помощта на ръцете разточете в цилиндрична форма всяко, а с чист гребен оформете реснички по дължина.
Сложете на всяка гъсеничка по две парченца шоколадов чипс за очички и подредете върху лист пергамент.
По същия начин направете останалите сладки. Загрейте фурната на 130 градуса и изсушете за 25 минути.
Охладете, сложете в чинийка или бонбониера и поднесете.
Да ви сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: masakbersamashop.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
БОНБОНИ АЛПИ СЛИМБО ЛАКСАТИВ 60 г
КАРМОЛИС БОНБОНИ С ДЖИНДЖИФИЛ, МЕД И ВИТАМИН C 75 г
ДЖО ЕНД ДЖО НЕВРО СТОП пастили 80 г ПОРТОКАЛ
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
БОНБОНИ АЛПИ С МЕНТОЛ И ЕВКАЛИПТ 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бонбони орео с шоколад
- Домашни шоколадови бонбони
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Сурови бонбони с бадемово масло и семена
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Протеинови бонбони за спортисти (с шоколад и фъстъчено масло)
- Домашни теменужени бонбони
- Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми
Коментари към Захарни гъсенички