Захарни гъсенички
Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 80 грама кондензирано мляко
- 200 грама натурално нишесте
- 50 грама пудра захар
- зелена боя за храни
- мини шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
В купичка сложете маслото, прибавете кондензираното мляко и разбъркайте до хомогенност.
Добавете нишестето, захарта и направете тесто.
Оцветете го в зелен цвят и оформете топченца.
С помощта на ръцете разточете в цилиндрична форма всяко, а с чист гребен оформете реснички по дължина.
Сложете на всяка гъсеничка по две парченца шоколадов чипс за очички и подредете върху лист пергамент.
По същия начин направете останалите сладки. Загрейте фурната на 130 градуса и изсушете за 25 минути.
Охладете, сложете в чинийка или бонбониера и поднесете.
Да ви сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: masakbersamashop.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Кокосови бонбони от кондензирано мляко с бадеми
- Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Как да направим полезни дъвки за децата в домашни условия?
- Бананови бонбони с шоколадова глазура
Коментари към Захарни гъсенички