Захарни гъсенички
Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 80 грама кондензирано мляко
- 200 грама натурално нишесте
- 50 грама пудра захар
- зелена боя за храни
- мини шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
В купичка сложете маслото, прибавете кондензираното мляко и разбъркайте до хомогенност.
Добавете нишестето, захарта и направете тесто.
Оцветете го в зелен цвят и оформете топченца.
С помощта на ръцете разточете в цилиндрична форма всяко, а с чист гребен оформете реснички по дължина.
Сложете на всяка гъсеничка по две парченца шоколадов чипс за очички и подредете върху лист пергамент.
По същия начин направете останалите сладки. Загрейте фурната на 130 градуса и изсушете за 25 минути.
Охладете, сложете в чинийка или бонбониера и поднесете.
Да ви сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: masakbersamashop.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАНАБИГАЛ ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ С МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОНОП (CBD) * 30
БОНБОНИ АЛПИ * 100
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ LICORICE 110 гр.
БОНБОНИ ОЛИПС МЕНТОЛ И ЕВКАЛИПТ
БОНБОНИ ГОЛИЯ АКТИВ ПЛЮС БЕЗ ЗАХАР 34 г
КАНАБИГАЛ ИМУНО ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ С КОНОПЕНО МАСЛО (CBD), МЕД И ЕКСТРАКТ ОТ ПРОПОЛИС * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Сурови бонбони с цвекло и спанак
- Сладки таралежки
- Пригответе си вкусни бонбони срещу грип, тревожност и безсъние
- Шоколадов сладкиш с бонбони
- Домашни желирани бонбони с портокал и лимон
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Орехови бонбони с пияни вишни и какао
Коментари към Захарни гъсенички