Захарни гъсенички
Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 80 грама кондензирано мляко
- 200 грама натурално нишесте
- 50 грама пудра захар
- зелена боя за храни
- мини шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
В купичка сложете маслото, прибавете кондензираното мляко и разбъркайте до хомогенност.

Добавете нишестето, захарта и направете тесто.

Оцветете го в зелен цвят и оформете топченца.

С помощта на ръцете разточете в цилиндрична форма всяко, а с чист гребен оформете реснички по дължина.

Сложете на всяка гъсеничка по две парченца шоколадов чипс за очички и подредете върху лист пергамент.

По същия начин направете останалите сладки. Загрейте фурната на 130 градуса и изсушете за 25 минути.

Охладете, сложете в чинийка или бонбониера и поднесете.

Да ви сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: masakbersamashop.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
БИОХЕРБА БОНБОНИ МЕНТОЛКИ * 100
БОНБОНИ ПРОТИВ КОМАРИ БОДИ ГАРД С ЛАВАНДУЛА 50 гр.
ДОКТОР ТАЙС БОНБОНИ СЪС САЛВИЯ И МЕД + ВИТАМИН С * 26
БОНБОНИ ГОЛИЯ АКТИВ ПЛЮС БЕЗ ЗАХАР 34 г
КАНТАРЕУС ОРАЛ дъвчащи бонбони * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Домашни желирани бонбони с портокал и лимон
- Бонбони от бял шоколад със сушени плодове и ядки
- Бонбони орео с шоколад
- Бананови бонбони с шоколадова глазура
- Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми
Коментари към Захарни гъсенички