Захарни гъсенички

Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 80 грама кондензирано мляко
- 200 грама натурално нишесте
- 50 грама пудра захар
- зелена боя за храни
- мини шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
В купичка сложете маслото, прибавете кондензираното мляко и разбъркайте до хомогенност.
Добавете нишестето, захарта и направете тесто.
Оцветете го в зелен цвят и оформете топченца.
С помощта на ръцете разточете в цилиндрична форма всяко, а с чист гребен оформете реснички по дължина.
Сложете на всяка гъсеничка по две парченца шоколадов чипс за очички и подредете върху лист пергамент.
По същия начин направете останалите сладки. Загрейте фурната на 130 градуса и изсушете за 25 минути.
Охладете, сложете в чинийка или бонбониера и поднесете.
Да ви сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: masakbersamashop.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
БОНБОНИ АЛПИ СЛИМБО ЛАКСАТИВ 60 г
КАРМОЛИС БОНБОНИ С ДЖИНДЖИФИЛ, МЕД И ВИТАМИН C 75 г
ДЖО ЕНД ДЖО НЕВРО СТОП пастили 80 г ПОРТОКАЛ
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
БОНБОНИ АЛПИ С МЕНТОЛ И ЕВКАЛИПТ 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Бонбони орео с шоколад
- Енергийни бонбони от сушени плодове и бадеми
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашни желирани бонбони
- Фъстъчени бонбони с киноа, мед, канела и сусам
- Как да направим полезни дъвки за децата в домашни условия?
- Направете си бонбони от мед, лимон, кокос и хималайска сол срещу запек
- Кокосови бонбони от кондензирано мляко с бадеми
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
Коментари към Захарни гъсенички