Понички с ягодов пълнеж и пудра захар
Необходими продукти:
1 килограм брашно
3/4 чаена чаша захар
1 супена лъжица суха мая
1/2 литър прясно мляко
2 жълтъка + 4 цели яйца
70 грама топено масло
прясно изцеден сок от 1 лимон
2 пакетчета ванилова захар
За плънката:
ягоди
захар
1 литър растително олио за пържене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Направете тесто от 200 милилитра от топлото мляко, маята и 200 грама брашно. Гъстотата му трябва да наподобява сметана. Оставете го да втаса на топло място.
Разбъркайте жълтъците и яйцата със захарта до получаването на пухкава маса. Налейте млякото, лимоновия сок, изсипете ваниловата захар и малко сол. Разбъркайте всичко добре, прибавете втасалата смес и отново разбъркайте. След това сложете останалото брашно и замесете тесто.
Постепенно добавете топеното масло, трябва да се образуват мехурчета. Тестото не бива да бъде гъсто. Оставете го за 20 минути на топло.
Поръсете с брашно повърхността, върху която ще разточите тестото, а него разделете на две части. Всяка от тях разточете на пласт с дебелина 1/2 см. Очертайте кръгчета с подходяща форма върху единия пласт, но не ги изрязвайте, само ги отбележете. Върху втория пласт също направете такива, но тях вече изрежете.
В средата на очертаните кръгове сложете малко захар и ягоди и покрийте с отрязаните кръгчета тесто. Изрежете основата и прищипете краищата на двата слоя тесто. Оставете поничките да втасат малко.
През това време сложете олиото да се сгорещи на средна температура. Изпържете в него поничките. Готовите слагайте върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина. Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ ДУШ ГЕЛ ДОНЪТ 473 мл
НовШАМПОАН С АРОМАТ НА ЯГОДА КРЯ - КРЯ (ПА - ПА) 170 мл
БЕБО ПАСТА ЗА ЗЪБИ 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WILD BERRY 80 г + 15 хартиени филтъра
ЦИМА ЗЕРО ПЛОДОВ ДЕЛИКАТЕС ЯГОДА 230 г
БЕРИ ЧИПС 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Лесен ягодов мус
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Ягода, Градинска ягода
- Бързи питки без месене
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Понички с ягодов пълнеж и пудра захар