Пуканки от нахут с канела и пудра захар

Необходими продукти:
нахут
смляна канела
пудра захар
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода и оставете за известно време, след което сварете, но внимавайте да не се развари прекалено. Подсушете зърната и ги поръсете с канела и пудра захар на вкус.
Изсипете ги в подходящ съд за печене, който поставете във фурната за 40 минути при температура от 190 градуса.
Ако сладкият вариант не ви допада, може да приготвите нахута по същия начин, но вместо пудра захар и канела, използвайте смлян червен пипер. Така ще получите идеално мезе към бирата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Полезни свойства на канелата
- Отслабване с мед и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Бананов шейк с прясно мляко, сладолед и канела
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Канелено дърво, Канела
- Гофрети от нахут с магданоз
- Нахут с ориз и лук
Коментари към Пуканки от нахут с канела и пудра захар