Бананово парфе с канела
Необходими продукти:
3 банана
300 грама извара
1/2 чаена чаша гъста заквасена сметана
1 чаена лъжица смляна канела
3 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Обелете бананите, сложете ги в съда на блендер, прибавете заквасената сметана, изварата, канелата и пудрата захар. Разбийте всичко до еднородност и разпределете сместа в подходящи формички, които приберете във фризера.
Когато десертът замръзне, потопете фирмите за няколко секунди в гореща вода и обърнете парфето в чинии.
Може да полеете с кондензирано мляко със захар и да украсите с шоколадови листенца, например.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ МАНГО И БАНАНИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОПЛАНЕТА ОРГАНИКА ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО БАНАН 360 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Банан
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Коментари към Бананово парфе с канела