Овесено парфе с есенни плодове

Необходими продукти:
2 малки ябълки
1 круша
1/2 чаена чаша диви червени боровинки
4,5 супени лъжици захар
100 милилитра вода
3 супени лъжици масло + 0,5 чаена лъжица
1 чаена чаша овесени ядки
300 грама обикновено кисело мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете 3 лъжици масло в подходящ съд, към него добавете овесените ядки и половината от захарта, оставете на среден огън, разбърквайки, докато се образува златисто-кафяв цвят. Свалете от котлона, за да изстива.
Разрежете на две ябълките и крушите. Сложете 1 чаена лъжичка масло в тенджера и добавете плодовете, върху тях изсипете боровинките, следват останалата захар и водата. Затворете съда с капак и варете в продължение на 5 минути на силен огън. След това намалете температурата и оставете всичко да се задушава 15 минути (до омекване на плодовете). Свалете от котлона.
Вземете подходящи високи чаши и в тях разпределете плодовете, овесените ядки и млякото, редувайки ги. Поръсете с канела по желание.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
МАСТИХА ПИТА С ВАФЛЕНИ КОРИ И МАСТИХА 80 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Горските плодове действат пречистващо на мозъчните функции
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Ягодово руло
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Портокалово реване с грис
- Кактус
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
Коментари към Овесено парфе с есенни плодове