Орехово парфе със сос от нар и шоколад
Необходими продукти:
1/3 + 1/2 чаена чаша захар
1,5 чаена чаша орехови ядки, натрошени на средни парчета
4 жълтъка
3 супени лъжици мед
ванилия
1/2 чаена чаша прясно мляко
1,5 чаени чаши високомаслена сметана за разбиване
За соса:
зърната от 4 средни нара
1/3 чаена чаша захар
2 супени лъжици сок от лайм
1/2 чаена чаша червено вино
За украса:
орехови ядки
шоколад
листенца мента
зрънца нар
Начин на приготвяне:
Изсипете 1/3 чаена чаша захар в тиган и разтопете сладките кристалчета на слаб огън, без да разбърквате.

Когато захарта придобие светлокафяв оттенък, прибавете ореховите ядки, разбъркайте старателно и свалете съда от котлона.

Разпределете комбинацията равномерно върху пергамент, намазан с олио. Когато се охлади, начупете на малки парчета.
Разбийте жълтъците с меда и останалата захар до кремообразно състояние. Прибавете ванилията към млякото и го сложете на котлона, за да заври. Щом това стане, смесете с жълтъците, вливайки го на тънка струя, докато е горещо, без да спирате да разбивате.

Нека сместа се приготвя на слаб огън, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато (не допускайте да се вари енергично).
Свалете от котлона и разбийте с миксер в продължение на 15 минути, след което оставете да се охлади.
Разбийте сметаната до получаването на стабилна пяна, смесете я с жълтъците. Прибавете карамелизираните орехови ядки, разбъркайте и изсипете в подходящ съд, чието дъно сте покрили с пергамент. Приберете в камерата на хладилника за една нощ.

Соса от нар направете, като първо изцедете сока от червените зрънца, след това към него добавете виното, захарта, цитрусовия сок и поставете на котлона. Нека се вари на слаб огън, докато количеството намалее наполовина. Прецедете.
Когато извадите парфето от хладилника, нарежете на парчета с горещ сух нож.

Поднесете със сос от нар, разтопен шоколад и листенца мента.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER STORIES 4 ВИДА * 8 ЗИМНА КОЛЕКЦИЯ
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Новата виагра - сок от нар
- 9 причини, поради които да пием чай от кори на нар
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- При стомашно разстройство пийте сок от нар
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Орехово парфе със сос от нар и шоколад