Парфе от халва
Необходими продукти:
250 грама слънчогледова халва
2 яйца
75 грама захар
100 милилитра сметана с масленост 33%
шоколад и червени боровинки по желание за украса
Начин на приготвяне:
Натрошете халвата в подходящ съд. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте ги поотделно, като към белтъците добавите захарта. В трети съд разбийте сметаната.
Изсипете жълтъците при халвата, следва сметаната и накрая белтъците. Разбъркайте всичко старателно и внимателно. Разпределете сместа в купички, чашки или други подходящи формички и приберете във фризера.
Готовият десерт може да украсите с настърган шоколад или червени боровинки, например, а може и с двете :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Хлебен пудинг
- Полезна ли е заквасената сметана
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Обикновен маслен крем
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Бърз сладкиш Страчатела
Коментари към Парфе от халва