Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
Необходими продукти:
- 300 милилитра течна сметана с масленост 35%
- 225 грама захар
- 75 милилитра ликьор Амарето
- 200 грама различни дребни плодове (ягоди, боровинки, къпини, малини...)
- 225 грама бисквити
- 100 милилитра вода
- 5 жълтъка
Начин на приготвяне:
Начупете на малки парчета бисквитите, добавете 2 супени лъжици от ликьора към тях и оставете за 10 минути, за да може той да попие. Разпределете "тестото" в разглобяема форма, като дъното трябва да се покрие плътно, притиснете слоя с ръце.
С миксер разбийте жълтъците и захарта, налейте останалия ликьор.
В друг съд разбийте сметаната, докато се превърне в плътна пяна. Внимателно я съединете с яйцата.
Изсипете сместа върху бисквитената основа, покрийте формата с найлоново фолио и поставете във фризера за една нощ.
Почистете и измийте плодовете, подсушете ги.
В тенджера налейте водата, сложете захарта и оставете течността на среден огън, докато кристалчетата се разтопят. Бъркайте през цялото време.
Тогава изсипете плодчетата в сиропа, намалете температурата на котлона до минимална и варете 4 минути. Охладете.
Когато извадите парфето от фризера, нарежете на парчета и върху всяко сложете от сиропираните плодове.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лятна торта с плодове без печене
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Торта с тиква, крема сирене и канела
Коментари към Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето