Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето

Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето

Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето - изображение

Необходими продукти:

  • 300 милилитра течна сметана с масленост 35%
  • 225 грама захар
  • 75 милилитра ликьор Амарето
  • 200 грама различни дребни плодове (ягоди, боровинки, къпини, малини...)
  • 225 грама бисквити
  • 100 милилитра вода
  • 5 жълтъка

 

Начин на приготвяне:

Начупете на малки парчета бисквитите, добавете 2 супени лъжици от ликьора към тях и оставете за 10 минути, за да може той да попие. Разпределете "тестото" в разглобяема форма, като дъното трябва да се покрие плътно, притиснете слоя с ръце.

С миксер разбийте жълтъците и захарта, налейте останалия ликьор.

В друг съд разбийте сметаната, докато се превърне в плътна пяна. Внимателно я съединете с яйцата.

Изсипете сместа върху бисквитената основа, покрийте формата с найлоново фолио и поставете във фризера за една нощ.

Почистете и измийте плодовете, подсушете ги.

В тенджера налейте водата, сложете захарта и оставете течността на среден огън, докато кристалчетата се разтопят. Бъркайте през цялото време.

Тогава изсипете плодчетата в сиропа, намалете температурата на котлона до минимална и варете 4 минути. Охладете.

Когато извадите парфето от фризера, нарежете на парчета и върху всяко сложете от сиропираните плодове.


Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноНовини