Парфе с бял шоколад и парченца ягоди
Необходими продукти:
- 300 милилитра високомаслена течна сметана
- 150 грама бял шоколад
- 8 жълтъка
- 2 супени лъжици заквасена сметана също с висока масленост
- мед на вкус
- 3 чаени чаши почистени и измити ягоди
Начин на приготвяне:
Почистените и измити пресни ягоди разрежете на две, ако са големи. Шоколада начупете на парчета и го разтопете на водна баня, като разбъркате добре, за да се получи гладка маса.
Също на водна баня разтопете меда и заедно с жълтъците го превърнете в гъста пяна.
Половината от течната сметана сгорещете максимално, но не трябва да допускате да кипне. След това я добавете на тънка струя при жълтъците, като бъркате непрестанно.
Преместете съда върху котлона, включен на минимум, и варете сместа до сгъстяване (8-10 минути), като през това време разбивате.
Когато свалите от огъня, към крема добавете шоколада, разбъркайте и прехвърлете десерта в голяма купа, която сложете в съд с лед. Охладете, бъркайки.
Останалата течна сметана разбийте на гъста пяна заедно със заквасената и старателно с лопатка смесете с шоколадово-яйчената маса.
Разпределете десерта в прозрачни чаши или купички, редувайки с парченцата ягоди.
Охладете и поднесете с бисквитки или целувки.
Да ви е сладко!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Глазура от бял шоколад
- Бананово парфе с канела
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Бял шоколад с кашу
- Домашен бял шоколад със сусам
- Парфе с пшеничен зародиш и плодове
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Чийзкейк парфе със сладко от боровинки
- Парфе от халва
Коментари към Парфе с бял шоколад и парченца ягоди