Шоколадово парфе с ром и канела
Необходими продукти (за 6 порции):
- 1 яйце + 1 жълтък
- 60 грама захар
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 3 супени лъжици ром
- 150 грама черен шоколад
- 250 грама течна високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете в яйцето и втория жълтък, захарта и разбийте, като поставите съда на водна баня.
Когато се получи пухкава маса, в нея изсипете смляната канела, налейте рома и охладете, като междувременно разбърквате.
Начупете черния шоколад на парчета, разтопете ги на водна баня и прибавете при яйцата. Разбъркайте и оставете кремът да се охлажда.
През това време разбийте сметаната. Комбинирайте я с останалите продукти и разпределете в подходящи формички (може в десертни купички или чашки), които приберете във фризера или хладилната камера за поне 7 часа.
Когато ги извадите, потопете ги във вряща вода за няколко секунди, за да може парфето лесно да се отдели от съдовете. Ако сте използвали стъклени чашки или купички, поднесете десерта директно в тях.
Украсата е въпрос на избор. В случая тя е плодова.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД И ПОРТОКАЛ 120 г
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Домашни шоколадови пуканки
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви ползи за здравето крие черния шоколад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
Коментари към Шоколадово парфе с ром и канела