Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Шоколадово парфе с ром и канела

Шоколадово парфе с ром и канела

Шоколадово парфе с ром и канела - изображение

Необходими продукти (за 6 порции):

  • 1 яйце + 1 жълтък
  • 60 грама захар
  • 1/2 чаена лъжица смляна канела
  • 3 супени лъжици ром
  • 150 грама черен шоколад
  • 250 грама течна високомаслена сметана


Начин на приготвяне:

Смесете в яйцето и втория жълтък, захарта и разбийте, като поставите съда на водна баня.

Когато се получи пухкава маса, в нея изсипете смляната канела, налейте рома и охладете, като междувременно разбърквате.

Начупете черния шоколад на парчета, разтопете ги на водна баня и прибавете при яйцата. Разбъркайте и оставете кремът да се охлажда.

През това време разбийте сметаната. Комбинирайте я с останалите продукти и разпределете в подходящи формички (може в десертни купички или чашки), които приберете във фризера или хладилната камера за поне 7 часа.

Когато ги извадите, потопете ги във вряща вода за няколко секунди, за да може парфето лесно да се отдели от съдовете. Ако сте използвали стъклени чашки или купички, поднесете десерта директно в тях.

Украсата е въпрос на избор. В случая тя е плодова.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияСнимкиЛюбопитноВидеоЗдравни съветиХранене при...ИсторияЛеченияСпортАлт. медицинаДиетиБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители