Шоколадово парфе с ром и канела
Необходими продукти (за 6 порции):
- 1 яйце + 1 жълтък
- 60 грама захар
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 3 супени лъжици ром
- 150 грама черен шоколад
- 250 грама течна високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете в яйцето и втория жълтък, захарта и разбийте, като поставите съда на водна баня.
Когато се получи пухкава маса, в нея изсипете смляната канела, налейте рома и охладете, като междувременно разбърквате.
Начупете черния шоколад на парчета, разтопете ги на водна баня и прибавете при яйцата. Разбъркайте и оставете кремът да се охлажда.
През това време разбийте сметаната. Комбинирайте я с останалите продукти и разпределете в подходящи формички (може в десертни купички или чашки), които приберете във фризера или хладилната камера за поне 7 часа.
Когато ги извадите, потопете ги във вряща вода за няколко секунди, за да може парфето лесно да се отдели от съдовете. Ако сте използвали стъклени чашки или купички, поднесете десерта директно в тях.
Украсата е въпрос на избор. В случая тя е плодова.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 480 г ICONFIT
НовОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Домашни шоколадови пуканки
Коментари към Шоколадово парфе с ром и канела