Арабска питка с плънка от спанак
Необходими продукти:
- 100 грама бейби спанак
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжица кориандър (смлян)
- кората на 1 лимон
- 250 грама сирене фета, натрошено
- 230 грама настъргано сирене проволоне или зряла моцарела (може и кашкавал)
- 2 жълтъка
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 4 арабски плосък хляб
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, с изключение на хлебчето и мазнината.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и сложете една питка. В средата й поставете част от плънката и сгънете. Изпържете по 5-6 минути от страна, за да се получи златиста коричка.
По същия начин пригответе всички питки и сервирайте с резени лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Погача за прощъпулник
- Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
- Сухари с чесън и пармезан
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
Коментари към Арабска питка с плънка от спанак