Арабска питка с плънка от спанак

Необходими продукти:
- 100 грама бейби спанак
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжица кориандър (смлян)
- кората на 1 лимон
- 250 грама сирене фета, натрошено
- 230 грама настъргано сирене проволоне или зряла моцарела (може и кашкавал)
- 2 жълтъка
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 4 арабски плосък хляб
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, с изключение на хлебчето и мазнината.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и сложете една питка. В средата й поставете част от плънката и сгънете. Изпържете по 5-6 минути от страна, за да се получи златиста коричка.
По същия начин пригответе всички питки и сервирайте с резени лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Арабска питка с плънка от спанак