Арабски пита хляб (кух плосък хляб)
Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 1 пакетче суха мая
- 20 грама семена от черен кимион
- 1 чаена лъжица сол
- 160 милилитра вода
- 2 чаени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, маята, семената и солта. Добавете 120 милилитра вода и 1 1/2 чаена лъжица зехтин. С пръсти разбъркайте всички продукти, за да се смесят. Добавете останалия зехтин и на части водата, ако има нужда, за да получите меко тесто.
Намажете плот с мазнина и премесете тестото за 5-10 минути. В началото тестото ще е много влажно, но с времето ще придобие по-гладка текстура. Прехвърлете го в намазнена купа и оставете да втаса.
Сгорещете тава в средата на фурната на 190 градуса.
Когато тестото втаса го премесете отново върху набрашнен плот и го разделете на 4-6 топки. Всяка разточете с дебелина 3-5 милиметра.
Извадете горещата тава от фурната и поръсете с брашно. Сложете няколко от разточените питки (може да се наложи да ги опечете на няколко партиди).
Печете ги 5-10 минути, докато започнат да покафеняват и се надуят. Извадете ги от фурната и ги покрийте с чиста кърпа, докато изстинат.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
- Сухари с чесън и пармезан
Коментари към Арабски пита хляб (кух плосък хляб)