Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
Необходими продукти:
220 грама стар хляб
1/4 чаена чаша зехтин + 2 супени лъжици
3 големи домата, най-добре "биволско сърце" (около 4 чаени чаши в нарязано състояние)
1 краставица
1/4 чаена чаша листа пресен босилек
1 супена лъжица червен винен оцет
едра сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на парчета с дебелина 1 сантиметър, намажете ги от двете страни със зехтин (2 супени лъжици) и сложете върху загрята скара за около 3 - 4 минути. Когато парчетата изстинат, начупете ги на едри кубчета.
Доматите и краставицата (обелена) нарежете на кубчета (около сантиметър страната), накъсайте на ситно листата босилек.
В голяма купа смесете хрупкавите кубчета хляб с доматите, добавете краставицата и босилека. Овкусете с останалия зехтин и оцета, сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и поднесете.
Може да добавите маслини и/или риба тон, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Питка за Бъдни вечер с мед
Коментари към Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб