Месо по италиански с домати, чесън и маслини
Необходими продукти:
700 грама телешко месо
3 - 4 домата
3 - 4 скилидки чесън
150 милилитра сухо бяло вино
зехтин за пържене
маслини
сол
черен пипер
босилек
мащерка
розмарин
Начин на приготвяне:
Почистете месото от ципите и го нарежете на порции. Върху него сложете стръкчета мащерка и го полейте с виното. Оставете да се маринова в продължение на 4 часа или приберете в хладилник за 1 нощ. След това вземете месото (без да махате мащерката), отцедете течността, която е останала и го изпържете за кратко в нагорещен зехтин, след като се изпари течността.
Обелете доматите (предварително ги залейте с вряща вода за 2 минути), нарежете ги на ситно (може да ги настържете или да ги смелите с помощта на блендер). Добавете ги към запърженото месо, сложете намачкания чесън, сол и пипер. Задушете на бавен огън, докато сместа не се превърне в сос. След това сложете нарязаните маслини и пресните зелени подправки. Затворете съда с капак и оставете на котлона още 10 минути (не забравяйте да разбърквате).
Поднесете с ризото.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Домат
Коментари към Месо по италиански с домати, чесън и маслини