Италиански чеснов хляб
Необходими продукти:
100 грама масло на стайна температура
1/2 чаена лъжица черен пипер (хубаво е да е прясно смлян)
1/8 чаена чаша смляна чушка
1/2 чаена лъжица италиански подправки
1/4 чаена лъжица горчица на прах
2 супени лъжици счукан чесън
1/4 чаена чаша настърган пармезан
хляб (франзела, ръжен или друг, какъвто предпочитате)
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти в купа (без хляба). След това има два начина на приготвяне на хляба: да изпечете във фурната с или без фолио.
Ако решите да печете без фолио, трябва да го направите непосредствено, преди да поднесете, защото студени не са така вкусни. Нарежете хляба на големи парчета с дебелина 1,5 см. Обилно намажете с чесновия сос, след което нарежете на по-малки парчета. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и изпечете във фурната, докато хлебчетата не се зачервят.
Увити във фолио, хлебчетата се получават меки, напоени с масло и просто се топят в устата. Приготвят се като хлябът се намаже със соса, както в първия случай), единствената разлика е, че нарязаните парчета не се разделят, а се увиват във фолио по заедно. Ако хлябът е повече, направете няколко "пакетчета" и изпечете във фурната за около 20 - 30 минути.
Ако желаете, може да замразите чеснов хляб. За целта намажете парчетата със соса, но не печете, а увийте във фолио и приберете в хладилника или във фризера. Така винаги ще имате готов овкусен хляб, който само трябва да извадите час, преди да поднесете и да приготвите по един от споменатите по-горе начини.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
Коментари към Италиански чеснов хляб