Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки 4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди

4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди

от 02 март 2018г., обновено на 04 март 2018г.
4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Пилешките гърди присъстват често на трапезата ни, приготвят се бързо и са много вкусни. Често, обаче, хората се оплакват, че филето е твърде сухо и затова избягват да приготвят пилешки гърди.
Вижте кои са най-често допусканите грешки и разберете как да ги поправите, за да имате наистина вкусно пилешко месо на трапезата си.

1. Готвите филето без кожа и без кости

Когато купувате месо, потърсете поне такова с кожа, тъй като вече често продават месото обезкостено. Кожата (и костите) помагат на месото да остане по-сочно, като запечатват соковете вътре в него. Когато приготвяте филето без кожа, то става много сухо, което влошава вкусовете му качества. Не е нужно след изпичане да ядете кожата, но я използвайте като естествено „парче фолио”, което да запази соковете в месото.

пилешко месо

2. Пропускате мариноването

В забързаното ежедневие всички искаме да приготвим вечерята си за кратко време. Въпреки това, не пречи да планираме по-рано храненето си и да овкусим месото. Пилешките гърди имат голяма нужда от мариноване и овкусяване. Може да натъркате месото с черен пипер, джинджифил, кафява захар (помага на месото да се карамелизира при готвене), оцет (за да го направите по-крехко) и сол. Ако някога са ви казвали, че солта извежда влагата от месото, забравете за това – всъщност солената марината ви осигурява перфектно овкусено ястие.

3. Варите пилешкото месо

Ако варите пилешкото филе, преди да го готвите – задължително преустановете тази практика. Печенето усилва аромата, за разлика от варенето. Ако искате пилето да е по-препечено и по-хрупкаво, първо го запечатайте в тиган с кожата на долу, след което го прехвърлете във фурната. Това ще помогне на кожата да стане по-хрупкава и по-апетитна, а пилето ви няма да губи ароматите си, както при варенето.

пилешко месо със сос

4. Пресготвяте местото

Когато пресготвите месото то става много сухо, но не всичко е загубено. В този момент може да направите някой бърз топъл сос на тиган от майонеза, сметана (или кисело мляко), малко подправки и да спасите положението. Ако не харесвате сосовете, единственото спасение е да сложите месото в супа. Основно правило обаче е да не печете отново месото, защото то ще стане още по-сухо.


По статията работи: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Пилешко филе на тиган със спанак и сметана Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
5.0/5 1 оценка

Коментари към 4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте 4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:27
    Коментирайте "4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
  • Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
  • Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
  • Пълнени пилешки гърди в бекон
  • Руладини с бекон на фурна
  • Пилешко филе с мед и горчица
  • Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 24 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 36 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival