Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки 4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди

4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди

4 често допускани грешки при готвенето на пилешки гърди - изображение

Пилешките гърди присъстват често на трапезата ни, приготвят се бързо и са много вкусни. Често, обаче, хората се оплакват, че филето е твърде сухо и затова избягват да приготвят пилешки гърди.
Вижте кои са най-често допусканите грешки и разберете как да ги поправите, за да имате наистина вкусно пилешко месо на трапезата си.

1. Готвите филето без кожа и без кости

Когато купувате месо, потърсете поне такова с кожа, тъй като вече често продават месото обезкостено. Кожата (и костите) помагат на месото да остане по-сочно, като запечатват соковете вътре в него. Когато приготвяте филето без кожа, то става много сухо, което влошава вкусовете му качества. Не е нужно след изпичане да ядете кожата, но я използвайте като естествено „парче фолио”, което да запази соковете в месото.

пилешко месо

2. Пропускате мариноването

В забързаното ежедневие всички искаме да приготвим вечерята си за кратко време. Въпреки това, не пречи да планираме по-рано храненето си и да овкусим месото. Пилешките гърди имат голяма нужда от мариноване и овкусяване. Може да натъркате месото с черен пипер, джинджифил, кафява захар (помага на месото да се карамелизира при готвене), оцет (за да го направите по-крехко) и сол. Ако някога са ви казвали, че солта извежда влагата от месото, забравете за това – всъщност солената марината ви осигурява перфектно овкусено ястие.

3. Варите пилешкото месо

Ако варите пилешкото филе, преди да го готвите – задължително преустановете тази практика. Печенето усилва аромата, за разлика от варенето. Ако искате пилето да е по-препечено и по-хрупкаво, първо го запечатайте в тиган с кожата на долу, след което го прехвърлете във фурната. Това ще помогне на кожата да стане по-хрупкава и по-апетитна, а пилето ви няма да губи ароматите си, както при варенето.

пилешко месо със сос

4. Пресготвяте местото

Когато пресготвите месото то става много сухо, но не всичко е загубено. В този момент може да направите някой бърз топъл сос на тиган от майонеза, сметана (или кисело мляко), малко подправки и да спасите положението. Ако не харесвате сосовете, единственото спасение е да сложите месото в супа. Основно правило обаче е да не печете отново месото, защото то ще стане още по-сухо.


По статията работи: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти