Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички

Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- сол, черен пипер, млян кимион
- 5 кисели краставички
- 1 главичка лук
- 1 супена лъжица зехтин
- 150-200 грама бекон, нарязан фино
- 80 грама топено сирене
- 150 грама пресни печурки
- 200 милилитра течна неподсладена сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо и го овкусете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Върху всяко парче месо сложете стреч фолио и го разточете с помощта на точилка. В тиган загрейте зехтин, запържете лука, нарязаните гъби, охладете и разпределете сместа върху всяко филенце.
Прибавете парченце топено сирене и нарязани кисели краставички. Внимателно завийте на рулце и обвийте в резенче бекон. Закрепете краищата на месото с клечки за зъби и подредете руладините в тавичка.
Налейте сметаната, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете ястието, разсипете порции и поднесете. По желание поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: manetesbones.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички