Яхния със сладки картофи, пилешко месо и царевица
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук - накълнаца на ситно
- 3 скилидки чесън
- 2 чаени чаши нарязани на кубчета сладки картофи
- 1 зелена чушка - нарязана на малки кубчета
- по 2 чаени лъжици лют червен пипер и кимион
- 1 чаена лъжица сух риган
- 1 консерва от 400 грама боб
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша замразена царевица
- 2 чаени чаши нарязано на ситно предварително сготвено пилешко месо
- сол и черен пипер на вкус
- заквасена сметана, авокадо и кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете лука, чесъна, картофите и чушката, докато омекнат – около 5-6 минути. Добавете подправките, боба и бульона. Нека ястието да къкри 15 минути под капак.
Добавете зрънцата царевица и варете 1 минута, сложете пилешкото месо и след още 3-4 минути, свалете от котлона. Сега е моментът да подправите с млян черен пипер и сол. При сервиране върху всяка порция сложете лъжица заквасена сметана, няколко резена авокадо и малко листенца кориандър, по желание.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено пиле на фурна с узо и подправки
- Пиле с елда, лук и моркови
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Перфектната марината за пилешко месо
- Пилешки хапки в млечна панировка
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Печено пиле с кестени и лук
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Портокалово пилешко месо на фурна
- Домати с ориз и пиле
Коментари към Яхния със сладки картофи, пилешко месо и царевица