Яхния със сладки картофи, пилешко месо и царевица

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук - накълнаца на ситно
- 3 скилидки чесън
- 2 чаени чаши нарязани на кубчета сладки картофи
- 1 зелена чушка - нарязана на малки кубчета
- по 2 чаени лъжици лют червен пипер и кимион
- 1 чаена лъжица сух риган
- 1 консерва от 400 грама боб
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша замразена царевица
- 2 чаени чаши нарязано на ситно предварително сготвено пилешко месо
- сол и черен пипер на вкус
- заквасена сметана, авокадо и кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете лука, чесъна, картофите и чушката, докато омекнат – около 5-6 минути. Добавете подправките, боба и бульона. Нека ястието да къкри 15 минути под капак.
Добавете зрънцата царевица и варете 1 минута, сложете пилешкото месо и след още 3-4 минути, свалете от котлона. Сега е моментът да подправите с млян черен пипер и сол. При сервиране върху всяка порция сложете лъжица заквасена сметана, няколко резена авокадо и малко листенца кориандър, по желание.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Мариновано пържено пиле
- Пица с пилешко и царевица
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Топла пролетна салата
- Лесна пица с пилешко месо и песто
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
Коментари към Яхния със сладки картофи, пилешко месо и царевица