Шпиковано свинско с моркови и чесън
![Шпиковано свинско с моркови и чесън - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/svinsko-s-morkovi-i-chesun.jpg)
Необходими продукти:
1 килограм цяло парче свинско месо (най-добре филе)
1 морков
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, натрийте го със сол и смлян черен пипер (може да използвате и други подправки на вкус).
Направете малки разрези по месото и в тях сложете моркова и чесъна, които предварително сте нарязали на малки парчета. Оставете свинското да престои денонощие или поне една нощ.
След това сложете в тава, налейте 1/2 чаена чаша вода и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна.
Когато горната част се зачерви, обърнете от другата и нека месото се пече до готовност, като периодично поливате с отделилия се сок.
Поднесете ястието нарязано на парчета и охладено.
Добър апетит!
Снимка: uaua.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Шпиковано свинско с моркови и чесън