Шпиковано свинско с моркови и чесън

Необходими продукти:
1 килограм цяло парче свинско месо (най-добре филе)
1 морков
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, натрийте го със сол и смлян черен пипер (може да използвате и други подправки на вкус).
Направете малки разрези по месото и в тях сложете моркова и чесъна, които предварително сте нарязали на малки парчета. Оставете свинското да престои денонощие или поне една нощ.
След това сложете в тава, налейте 1/2 чаена чаша вода и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна.
Когато горната част се зачерви, обърнете от другата и нека месото се пече до готовност, като периодично поливате с отделилия се сок.
Поднесете ястието нарязано на парчета и охладено.
Добър апетит!
Снимка: uaua.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Шпиковано свинско с моркови и чесън