Шпиковано свинско с моркови и чесън
Необходими продукти:
1 килограм цяло парче свинско месо (най-добре филе)
1 морков
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, натрийте го със сол и смлян черен пипер (може да използвате и други подправки на вкус).
Направете малки разрези по месото и в тях сложете моркова и чесъна, които предварително сте нарязали на малки парчета. Оставете свинското да престои денонощие или поне една нощ.
След това сложете в тава, налейте 1/2 чаена чаша вода и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна.
Когато горната част се зачерви, обърнете от другата и нека месото се пече до готовност, като периодично поливате с отделилия се сок.
Поднесете ястието нарязано на парчета и охладено.
Добър апетит!
Снимка: uaua.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Шпиковано свинско с моркови и чесън