Шоколадов кекс с пълнеж от крема сирене

Необходими продукти
За тестото:
225 грама брашно
100 грама какао на прах
170 грама ситно нарязан черен шоколад
400 грама кафява захар или 300 грама бяла
230 грама заквасена сметана на стайна температура
170 грама масло на стайна температура
180 милилитра вряща вода
5 яйца
1 чаена лъжица смляно или разтворимо кафе
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица ванилия
За плънката:
300 грама крема сирене
100 грама захар (може и 50, ако предпочитате)
1 яйце
4 чаени лъжици брашно
1 ванилия
шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
Направете плънката, като разбиете крема сиренето заедно с яйцето и брашното. Щом сместа стане еднородна, прибавете захарта и ванилията. Разбъркайте старателно.
Заемете се с тестото.
В подходящ съд смесете какаото, нарязания шоколад, кафето и ги залейте с врящата вода. След около 2 минути, шоколадът ще се разтопи и тогава разбъркайте всичко до еднородност.
Изчакайте да се охлади до стайна температура и комбинирайте със сметаната. Разбъркайте.
Разбийте маслото със захарта и ванилията с помощта на миксер до получаването на пухкава маса (около 3 минути). След това започнете да добавяте яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате.
Ред е на пресятото брашно, содата и солта.
След това, разбивайки на ниска скорост, към маслената смес добавете брашното и шоколадовата маса, редувайки по малко от двете до изчерпване на количествата им. Препоръчваме ви да завършите с брашното.
Подмажете голяма форма с олио и в нея равномерно разпределете половината от полученото тесто. Върху него сложете плънката от крема сирене, но се старайте тя да не се докосва до стените на съда.
Внимателно с помощта на лъжица разпределете останалото тесто върху крема, като първо запълнете свободното пространство около стените на съда, а след това и останалото.
Изпечете кекса във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 50-60 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Щом извадите от фурната, оставете да престои във формата около 20 минути, след което поставете върху решетка и нека се охлади напълно.
Полейте с шоколадова глазура и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ПЮР НУТРИШЪН ГУРМЕ ПРОТЕИНОВ БАР ДВОЕН ШОКОЛАД 70 г
НовВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Мариновано овче сирене с босилек
- Млечен кокосов кекс
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Шоколадов кекс с пълнеж от крема сирене