Царевичен кекс с крем от сирене
Необходими продукти:
- 80 грама пшенично брашно
- 100 грама нефино царевично брашно
- 70 грама бадеми
- 2 яйца + 2 жълтъка
- 120 грама захар
- 100 грама краве масло
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица ванилова захар
За крема:
- 150 грама сирене
- 40 грама пудра захар
- 100 милилитра течна високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно, както и допълнителните жълтъци. След това сложете пресятото пшенично брашно и бакпулвера, царевичното брашно, смлените бадеми, ваниловата захар и разбъркайте.
Изсипете тестото в намазнена кексова форма и изпечете за 40 минути при 180 градуса.
Докато кексът изстива, направете крема.
Смесете сиренето и пудрата захар, като количеството на сладките ароматни кристалчета регулирайте според вкуса си. Добавете сметаната и пасирайте.
Нанесете крема върху всички страни на кекса и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Вина и сирена - кое с какво?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Царевичен кекс с крем от сирене