Царевичен кекс с крем от сирене

Необходими продукти:
- 80 грама пшенично брашно
- 100 грама нефино царевично брашно
- 70 грама бадеми
- 2 яйца + 2 жълтъка
- 120 грама захар
- 100 грама краве масло
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица ванилова захар
За крема:
- 150 грама сирене
- 40 грама пудра захар
- 100 милилитра течна високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно, както и допълнителните жълтъци. След това сложете пресятото пшенично брашно и бакпулвера, царевичното брашно, смлените бадеми, ваниловата захар и разбъркайте.
Изсипете тестото в намазнена кексова форма и изпечете за 40 минути при 180 градуса.
Докато кексът изстива, направете крема.
Смесете сиренето и пудрата захар, като количеството на сладките ароматни кристалчета регулирайте според вкуса си. Добавете сметаната и пасирайте.
Нанесете крема върху всички страни на кекса и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Мариновано овче сирене с босилек
- Млечен кокосов кекс
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Салата със смокини, синьо сирене и ядки
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Царевичен кекс с крем от сирене