Царевични мъфини със сирене и люта чушка
Необходими продукти за 12 броя:
1 чаша пшенично брашно
1 чаша царевично брашно
60 грама захар
1 ч. л. сол
1 с. л. бакпулвер
1 чаша прясно мляко
80 мл олио
1 яйце
300 грама сирене Чедър
1 чушка Халапеньо (люта чушка)
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 175 градуса и подмажете формичките за мъфини с масло.
Смесете двата вида брашно, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги и ги оставете на страна. В малка купа разбийте млякото, олиото и яйцето. Към тях прибавете сместа от брашно и бъркайте до получаване на еднородна маса. Внимателно към тестото добавете 240 грама от сиренето (настъргано) и нарязаната на ситно чушка. Разпределете тестото по формичките, запълвайки 2/3 от тях. Най-отгоре поръсете с останалото сирене.
Печете в продължение на 15 минути. Проверете дали мъфините са готови с помощта на клечка за зъби.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовНАСЛАДА 50 мл
НовДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Царевични мъфини със сирене и люта чушка