Тиквени мъфини с ядки

Необходими продукти:
1,5 чаша брашно
0,5 ч. л. сол
1 чаша захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1 чаша пюре от тиква
1/3 чаша разтопено масло
2 разбити с вилица яйца
1/4 чаша вода
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. бахар
1/2 ч. л. джинджифил
1 чаша печени орехи
2 с. л. захаросан джинджифил
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180° С. Пресейте в средно голяма купа брашното, добавете солта, захарта и содата. Смесете пюрето от тиква, разтопеното масло, яйцата, 1/4 чаша вода и подправките, след това сложете сухите съставки. Добавете захаросания джинджифил и нарязаните орехи. Разбъркайте всичко.
Слагайте по 3 лъжички от сместа във формичките за мъфини. Трябва да се получат 12 кексчета. Печете в продължение на 25-30 минути. Проверете дали са готови с помощта на клечка за зъби.
Предложение: вместо захаросан джинджифил може да използвате стафиди.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
ХЕРБАЛКАН БОЗОЙЛ тинктура 50 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Кедър
- Тутманик
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Кедрови ядки - ползи и вреди
Коментари към Тиквени мъфини с ядки