Тиквени мъфини с ядки

Необходими продукти:
1,5 чаша брашно
0,5 ч. л. сол
1 чаша захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1 чаша пюре от тиква
1/3 чаша разтопено масло
2 разбити с вилица яйца
1/4 чаша вода
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. бахар
1/2 ч. л. джинджифил
1 чаша печени орехи
2 с. л. захаросан джинджифил
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180° С. Пресейте в средно голяма купа брашното, добавете солта, захарта и содата. Смесете пюрето от тиква, разтопеното масло, яйцата, 1/4 чаша вода и подправките, след това сложете сухите съставки. Добавете захаросания джинджифил и нарязаните орехи. Разбъркайте всичко.
Слагайте по 3 лъжички от сместа във формичките за мъфини. Трябва да се получат 12 кексчета. Печете в продължение на 25-30 минути. Проверете дали са готови с помощта на клечка за зъби.
Предложение: вместо захаросан джинджифил може да използвате стафиди.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Перфектните бананови мъфини
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Млечен кокосов кекс
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
Коментари към Тиквени мъфини с ядки