Чеснови пилешки бутчета в марината
![Чеснови пилешки бутчета в марината - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/chesnovi-pileshki-butcheta-v-marinata-2.jpg)
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши мътеница
- 1 супена лъжица чесън на прах
- 1 чаена лъжичка суха мащерка
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 2 чаени лъжички едра сол
- 1 килограм пилешки бутчета, само долната част
Начин на приготвяне:
- В купа смесете мътеницата, чесъна и подправките. Разбъркайте.
- Изсипете сместа в найлонов плик с механизъм за затваряне и добавете пилешките бутчета.
- Затворете плътно и разклатете. Оставете месото да се маринова за минимум 2 часа, а най-добре за през нощта.
- Извадете бутчетата от хладилника 30 минути, преди да ги сложите във фурната.
- Подредете ги в подмазана с олио тава, а маринатата я изхвърлете.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30-40 минути до златисто кафяв цвят, като ги обръщате периодично.
- Поднесете пилешките бутчета топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимка: shewearsmanyhats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Пилешки бутчета с ориз и царевица
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с домати и кашкавал
Коментари към Чеснови пилешки бутчета в марината