Чеснови пилешки бутчета в марината

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши мътеница
- 1 супена лъжица чесън на прах
- 1 чаена лъжичка суха мащерка
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 2 чаени лъжички едра сол
- 1 килограм пилешки бутчета, само долната част
Начин на приготвяне:
- В купа смесете мътеницата, чесъна и подправките. Разбъркайте.
- Изсипете сместа в найлонов плик с механизъм за затваряне и добавете пилешките бутчета.
- Затворете плътно и разклатете. Оставете месото да се маринова за минимум 2 часа, а най-добре за през нощта.
- Извадете бутчетата от хладилника 30 минути, преди да ги сложите във фурната.
- Подредете ги в подмазана с олио тава, а маринатата я изхвърлете.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30-40 минути до златисто кафяв цвят, като ги обръщате периодично.
- Поднесете пилешките бутчета топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимка: shewearsmanyhats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Пилешко с ориз, куркума и бял млечен сос
- Пълнено авокадо с пиле и лайм
- Пилешки бутчета с лук и гъби в бира
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
Коментари към Чеснови пилешки бутчета в марината