Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз

Необходими продукти:
за пестото:
- 200 грама замразено къдраво зеле (кейл)
- 1/4 чаена чаша сурови орехови ядки
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша зехтин
- сол и черен пипер на вкус
за пастата:
- 1/4 чаена чаша масло
- 3 супени лъжици брашно
- 4 пресовани скилидки чесън
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 300 грама макарони по избор
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата, подсолете, кипнете я и сварете пастата. Прецедете, охладете и оставете настрана. В тиган разтопете маслото, запържете брашното, разредете с прясното мляко и подправете със сол и черен пипер.
Оставете да къкри на слаб огън, след готовност на соса добавете скилидките чесън, заквасената сметана и разбъркайте. В купата на блендер сложете нарязания кейл, магданоза, чесъна, подправките, ядките.
Налейте зехтина постепенно и пасирайте до хомогенност. Поднесете макароните топли, гарнирани с чесновото фрикасе и пестото.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Двуседмична диета с паста
- Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос
- Салата от макарони с бекон и авокадо
- Орзо с пилешко и спанак
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
Коментари към Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз