Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз
Необходими продукти:
за пестото:
- 200 грама замразено къдраво зеле (кейл)
- 1/4 чаена чаша сурови орехови ядки
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша зехтин
- сол и черен пипер на вкус
за пастата:
- 1/4 чаена чаша масло
- 3 супени лъжици брашно
- 4 пресовани скилидки чесън
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 300 грама макарони по избор
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата, подсолете, кипнете я и сварете пастата. Прецедете, охладете и оставете настрана. В тиган разтопете маслото, запържете брашното, разредете с прясното мляко и подправете със сол и черен пипер.
Оставете да къкри на слаб огън, след готовност на соса добавете скилидките чесън, заквасената сметана и разбъркайте. В купата на блендер сложете нарязания кейл, магданоза, чесъна, подправките, ядките.
Налейте зехтина постепенно и пасирайте до хомогенност. Поднесете макароните топли, гарнирани с чесновото фрикасе и пестото.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Пиле фрикасе с гъби, лук и сметана
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз