Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
Необходими продукти:
- 250-280 грама печурки
- около килограм заешко месо
- черен пипер, сол
- глава кромид лук
- 65 милилитра олио
- 2 дафинови листа
- около 270 милилитра готварска сметана с висока масленост
- 60 милилитра сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
Измийте заешкото, нарежете го на порции и подправете със сол и черен пипер. Запържете парчетата до златисто в олиото.
Лука обелете и нарежете на четвъртинки, а гъбите - на плочки.
В отделен съд задушете леко лука, добавете печурките и пържете до готовност.
След това прехвърлете вече зачервилите се парчета заешко в тигана при лука и гъбите, налейте виното и задушавайте продуктите, докато се изпари течността. Тогава добавете готварската сметана, дафиновите листа и гответе още около 10 минути на средна температура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookrecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Пиле фрикасе с гъби, лук и сметана
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко конфи в гювеч
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Канинхоп
- Пиле фрикасе с гъби и зеленчуци
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
Коментари към Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук