Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Заешко фрикасе с бяло вино и чесън

Заешко фрикасе с бяло вино и чесън

Заешко фрикасе с бяло вино и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма заешко месо
  • 250 грама лук
  • 120 милилитра готварска сметана
  • 250 милилитра пилешки бульон
  • 30 грама брашно
  • 1 скилидка чесън
  • магданоз, мащерка
  • олио
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете заешкото, подсушете го и запържете до златисто в горещо олио. Извадете месото и в същия съд запържете нарязаните лук и чесън. Добавете брашното, виното и щом сместа заври, налейте бульона, сложете мащерката и подправете според вкуса си.

Изчакайте течността да кипне, варете в продължение на 2 минути и свалете от котлона.

Сложете месото в соса, затворете съда с капак и поставете във фурната за 40 минути при температура от 180 градуса.

След това прецедете соса, налейте сметаната и нека комбинацията кипне. Налейте отново при заешкото и ястието е готово за консумация.

Поднесете го с листенца пресен магданоз.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tele.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлСпортСнимки