Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
Необходими продукти:
- 2 килограма заешко месо
- 250 грама лук
- 120 милилитра готварска сметана
- 250 милилитра пилешки бульон
- 30 грама брашно
- 1 скилидка чесън
- магданоз, мащерка
- олио
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете заешкото, подсушете го и запържете до златисто в горещо олио. Извадете месото и в същия съд запържете нарязаните лук и чесън. Добавете брашното, виното и щом сместа заври, налейте бульона, сложете мащерката и подправете според вкуса си.
Изчакайте течността да кипне, варете в продължение на 2 минути и свалете от котлона.
Сложете месото в соса, затворете съда с капак и поставете във фурната за 40 минути при температура от 180 градуса.
След това прецедете соса, налейте сметаната и нека комбинацията кипне. Налейте отново при заешкото и ястието е готово за консумация.
Поднесете го с листенца пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tele.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Пиле фрикасе с гъби, лук и сметана
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Канинхоп
- Пиле фрикасе с гъби и зеленчуци
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заек със зеленчуци и талиатели
Коментари към Заешко фрикасе с бяло вино и чесън