Задушено заешко със сушени сини сливи
Необходими продукти:
1 заек
1 голяма глава лук
1 голям морков
шепа сушени сини сливи
връзка магданоз, копър или друга зелена подправки по избор
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото добре под студена течаща вода.

Разрежете го на порции.

Сложете в подходящ съд.

Прибавете нарязания на шайби лук, моркова - на едри кръгчета, сложете и сушените сини сливи.

Подправете на вкус и разбъркайте. Сложете връзката зелени подправки цяла върху продуктите.

Налейте малко вода (колкото да покрие месото) и затворете съда с капак. Поставете на бавен огън и нека ястието се задушава в продължение на 3 часа.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
- Заешко конфи в гювеч
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заек в сметана
- Заек с лук и червено вино по френски
Коментари към Задушено заешко със сушени сини сливи