Задушено заешко със сушени сини сливи
Необходими продукти:
1 заек
1 голяма глава лук
1 голям морков
шепа сушени сини сливи
връзка магданоз, копър или друга зелена подправки по избор
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото добре под студена течаща вода.
Разрежете го на порции.
Сложете в подходящ съд.
Прибавете нарязания на шайби лук, моркова - на едри кръгчета, сложете и сушените сини сливи.
Подправете на вкус и разбъркайте. Сложете връзката зелени подправки цяла върху продуктите.
Налейте малко вода (колкото да покрие месото) и затворете съда с капак. Поставете на бавен огън и нека ястието се задушава в продължение на 3 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заек с лук и червено вино по френски
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 1
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна
Коментари към Задушено заешко със сушени сини сливи