Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
Необходими продукти:
- 1 килограм заешко месо
- 2 супени лъжици олио
- 1 пръчица канел
- 2 глави лук
- 1 червена чушка
- 2 скилидки чесън
- 100 грама сушени кайсии
- 50 грама филирани бадеми
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 супена лъжица мед
- 100 грама кускус за готвене
- 125 милилитра пилешки бульон
- 20 грама масло
- пресен магданоз и сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете олиото с нарязания чесън и намажете заешкото месо. Загрейте маслото, запържете лука, канелената пръчица и прибавете нарязаната ситно чушка.
Отстранете канелата, прибавете кайсиите, бадемите, кимиона и меда. Разбъркайте, прибавете заешкото месо, част от бульона и задушете сместа за 20 минути. Пресипете я в гювеч и запечете ястието за 120 минути.
През това време в друг съд налейте бульона, прибавете кускуса и го сварете. Подправете с нарязан пресен магданоз и сол. След готовност поднесете ястието, гарнирано с подправения кускус и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.krumpli.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Канинхоп
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заешко с масло и гъби в гърне
- Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
Коментари към Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус