Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус

Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус

Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм заешко месо
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 пръчица канел
  • 2 глави лук
  • 1 червена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 100 грама сушени кайсии
  • 50 грама филирани бадеми
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 супена лъжица мед
  • 100 грама кускус за готвене
  • 125 милилитра пилешки бульон
  • 20 грама масло
  • пресен магданоз и сол


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете олиото с нарязания чесън и намажете заешкото месо. Загрейте маслото, запържете лука, канелената пръчица и прибавете нарязаната ситно чушка.

Отстранете канелата, прибавете кайсиите, бадемите, кимиона и меда. Разбъркайте, прибавете заешкото месо, част от бульона и задушете сместа за 20 минути. Пресипете я в гювеч и запечете ястието за 120 минути.

През това време в друг съд налейте бульона, прибавете кускуса и го сварете. Подправете с нарязан пресен магданоз и сол. След готовност поднесете ястието, гарнирано с подправения кускус и му се насладете.

задушен заек в гювеч

Добър апетит!

Източник: www.krumpli.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиСпортНовиниЛайфстайлДиетиЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаАлтернативна медицинаХранене при...Лечения